Horeca

Daar waar de polder, de duinen en het strand elkaar bijna raken ligt B&B de Nachtzwaluw. Onze comfortabele B&B is geschikt voor twee personen en heeft een eigen terras, een eigen opgang en een privé badkamer. We serveren een uitgebreid (vegetarisch) ontbijt op de kamer of op het terras.

Het uitzicht over het natuurgebied de Harger- en Pettemerpolder vanaf de ontbijttafel is prachtig en iedere dag anders. Het strand en de Schoorlse duinen liggen op loopafstand.  Kortom: een fijne plek om tot rust te komen en uit te waaien!

De Schoorlse Duinen zijn de hoogste en breedste van Nederland. Meer dan 60 km wandelpad voert door het duingebied.  Voor lopers van het kustpad is de B&B de ideale overnachtingsplek. Het strand is schoon en rustig, met name het zogenaamde nieuwe strand voor de Hondsbossche Zeewering. Tijdens een strandwandeling kunt u zomaar zwemmende zeehonden waarnemen!

Ook het natuurreservaat de Putten, waar ieder jaar duizenden grote sterns neerstrijken, ligt vlakbij. Het bestaat uit kleiputten die in de 19de eeuw zijn gegraven door dijkenbouwers om de Zeewering te verhogen en te verstevigen. Het water is brak en bevat daarom veel voedsel en is geliefd bij diverse vogelsoorten. Behalve sterns zijn er ook grutto’s, kluten, bonte strandlopers, lepelaars en tureluurs te zien.

De B&B dankt haar naam aan een bijzondere vogel die in de Schoorlse Duinen voorkomt: de nachtzwaluw. Deze zeldzame vogel nestelt op heidevelden en vliegt ‘s avonds laag over om nachtvlinders te vangen. Het mysterieuze geratel van de nachtzwaluw is van mei tot september te horen.

Tijdens uw verblijf kunt u natuurlijk ook een dagje naar Alkmaar of naar het kunstenaarsdorp Bergen. In de directe omgeving (Camperduin, Groet en Schoorl) zijn er in de zomermaanden diverse activiteiten, zoals een braderie en een kofferbakmarkt.

Wij wonen hier met veel plezier en genieten intens van de natuur om ons heen. We kennen de omgeving goed en delen die kennis graag met onze gasten. U kunt bij de reviews zien wat onze gasten van B&B De Nachtzwaluw vinden.

Dieuwke Maas en Cees Dekker